Hospiceforum er en frivillig organisasjon som ønsker å bedre forholdene for alvorlig syke og døende, og de som skal leve videre. Derfor har vi i flere år vandret mot Trondheim, langs pilegrimsleden, for å sette søkelys på hospicesaken i Norge. Våre vandringer har vi kalt «Pilegrim for Hospice», noe vi blant annet har dokumentert via Facebooksiden vår «Pilegrim for Hospice» tidligere.

Olavfestdagene har satt «Idol» som årets tema og på arrangementets egen webside kan vi lese følgende;

“Hovedtema 2017; Idol – Vi lever i en tid der idoler dyrkes som aldri før. Vi eksponeres for dem over alt, på scene og skjerm, i blogger og magasiner. Hva er det som skjer når noen løftes opp til å bli et idol? Og hva er det ved oss mennesker som har en slik trang til å idolisere, til å dyrke, til å tilbe noen og noe? Under Olavsfestdagene vi vil også reflektere over den opprinnelige betydningen av ordet idol, som er avgudsdyrkelse. IDOL er tema for Olavsfestdagene 2017”

Idoler og oss vanlige dødelige

Hospiceforum har et eget arrangement under åpningsdagen den 28. Juli, en panelsamtale ledet av familieterapeut og prest Tore Kristian Lang. Han har vært engasjert i hospice gjennom et helt yrkesliv, blant annet som en del av redaksjonen av det nordiske tidsskriftet Omsorg.

 «Idoler og oss vanlige dødelige– hva gjør idol-dyrkning med vårt forhold til sårbarhet, svakhet og død?».

Sammen med seg i panelet har han også Marie Aakre, en nestor innen Hospice. Hun var med på å etablere seksjon for lindrende behandling ved Regionssykehuset i Trondheim, landets første kompetansesenter for lindrende behandling for mennesker i sluttfasen av livet. De siste årene har hun engasjert seg som leder av Fagetisk råd i Sykepleierforbundet. Lill de Greve er også med, en pensjonert klinisk psykolog som har gått inn til Trondheim sammen med Hospiceforum Norge i 2015. Dette til tross for at hun har hatt, og fortsatt har, en alvorlig kreftsykdom. Den tredje samtalepartneren er Audun Østvik fra Unge Leve i Sør-Trøndelag. Her kan du lese mer om Audun: http://ungeleve.no/historier/audun-24-mistet-sosteren-i-selvmord-na-vil-han-hjelpe-andre-etterlatte/

Arrangementet finner sted i Hospitalkirken fredag 28. Juli i Kongens gate70A, fra16.30-17.30, begivenheten er Gratis.

Har du spørsmål kan du ta kontakt med styreleder Astrid Rønsen på astrid@hospiceforum.no eller mob: 473 18 852

Håper vi sees i Trondheim 28. Juli?