Hospiceforum Norge - Hospiceforum Norge tildeles Hjelpestikkeprisen!

Hospiceforum Norge tildeles Hjelpestikkeprisen!

Gleden sto i taket da vi mottok meldingen om at vi var nominert og plukket ut som vinner av hjelpestikkeprisen for 2021, for prosjektet Samtaler rundt kjøkkenbordet.

- Styret i Hjelpestikkefondet ønsker å uttrykke sin anerkjennelse for det arbeidet Hospiceforum Norge står for og arbeidet med et fremdeles underkommunisert behov for å styrke denne delen av det nasjonale omsorgstilbudet, skriver Hjelpestikkefondet i tildelingsbrevet.

- Jeg hadde problemer med å snakke i flere timer etterpå, jeg bare gikk og smilte! Dette er bare helt fantastisk sier styreleder Henriette. – Nå er prosjektet fullfinansiert.

Prosjektet fikk innvilget støtte av Stiftelsen Dam, men manglet fullfinansiering. – Vi valgte likevel å gå i gang med prosjektet og hadde tro på at vi ville få tildelt midler gjennom andre stiftelser og fond som vi aktivt har søkt, fortsetter Henriette. – Overraskelsen var derfor stor da vi var blitt nominert til Hjelpestikkeprisen uten at vi viste om det, og ble kontaktet med den gode nyheten. Beløpet på 500 000 kr er akkurat det vi manglet av medfinansiering.

Livesending med Nils Erlimo

Livesending annonserte tildelingen
Torsdag 20 mai ble nyheten annonsert i en livesending på Facebook-sidene våre. Nils Erlimo fra styret i Hjelpesitkkefondet deltok på sendingen og fortalte at de med en gang syntes nominasjonen var interessant. - Viktigheten av å kunne snakke åpent om døden er noe man kanskje ikke forstår før man selv står midt oppe i en krevende situasjon, sier Nils.

– Selv mistet jeg moren min til ALS for noen år siden. Hun døde hjemme med familien rundt seg og i perioden frem til hun døde så hadde vi åpne og tøffe, men også fine samtaler i hele familien. Derfor syns jeg det personlig dette prosjektet er så spennende.

- Dette er et viktig prosjekt som kan hjelpe flere til å være forberedt på å snakke sammen og også å formidle sine ønsker og behov til helsevesenet dersom man opplever å få en alvorlig sykdom, avslutter han.

Fult fokus fremover.
Prosjektleder Laura White er godt i gang med å forberede første fase av prosjektet. – Nå står første folkemøte for tur. Det arrangeres digitalt torsdag 17 juni. Det er åpent for alle ved påmelding til post@hospiceforum.no, forteller hun. – Vi håper mange melder seg på, selv om det er annerledes å gjennomføre dette på skjerm enn i fysisk møte.

Videre vil Samtaler rundt kjøkkenbordet være tilstede med arrangement både i Trondheim på Olavsfest og under Arendalsuka.

Følg prosjektet i sosiale medier for oppdateringer:

SRK på Facebook
SRK på Instagram